RÄTT FRAM 
 Vårterminen 2018 

IMG_7729.JPG

Vårterminen 2018

Då har vi avslutat ännu en termin av utbildningen RÄTT FRAM, och det med en stor sommarfest dit alla var välkomna. Hiphop artisten Mushtaq gästade oss för en spelning. Mollgan och Idris höll i en rapworkshop som avslutades med ett fantastiskt uppträdande, dessutom fick vi besök av DJ:n Reika Xappa Farman och Röda sten konsthall m.fl.

Terminen började med en sprudlande introduktion full av lek, skratt och nyfunna vänskaper. Under utbildningens gång har vi hunnit med att besöka Världskulturmuseet, Sjöfartsmuseet, A-Ö Företagsutveckling och Göteborgs universitet. Vi har träffat representanter från olika samhällssektorer som polisen, juridiken, arbetsmarknad, utbildning, politiken, civilsamhället och vården. Vi har skrivit CV, testat på rollspel för att öva civilkurage, tittat på dokumentären ”True stories” om musikern Avicii och samtalat kring psykisk ohälsa. Vi har mött äldre personer med erfarenhet av flykt och av att bosätta sig i ett nytt land.

Vi har dessutom sett en VM-kval match tillsammans på Ullevi samt följt Sveriges herrlandslag genom fotbolls VM under sommaren.

Några av ungdomarna i RÄTT FRAM har medverkat i teaterföreställningen Mödrars manifest och Medani och Luwan har berättat om sin flykt från Eritrea till Sverige i samband med Sjöfartsmuseets utställning ”Min flykt över havet” och på Stadsmuseet under Europride på temat ”Vem är Europa till för?”

För att läsa mer om vad vi gjort, kika in här.

Sammanfattningsvis har ännu en fantastisk och lärorik omgång av utbildningen RÄTT FRAM passerat. Vi ser fram emot hösten och alla nya bekantskaper, möten och erfarenheter som väntar.

Stort tack till alla som medverkat under vårterminen 2018:

Vattenvana, Skarpt läge, Samjobb, Plattform Agera, Europride/Kulturkalaset, RFSU, Vardagens Civilkurage, FUB, Asylrättstudenterna, Sjöfartsmuseet, Integrationspolis Ulf Boström, All together now, KulturUngdom, Röda Korset, Världskulturmuseet, Akademi Valand (GU), Götas Unga, A-Ö Företagsutveckling, Fryshuset, KFUM, Lighthouse GFC, Röda Sten Konsthall, FORA (EU-projekt), Niklas Fors - Psykolog Kris- och traumamottagningen Göteborgs Stad, ABIS, SPES, Mushtaq, Jonas Abrahamsson, Dunderbjörn AB, Andreas Engman, Hell Productions, politiker från FI!, Moderaterna, Vänsterpartiet, Socialdemokraterna, Centerpartiet och Miljöpartiet, Reika Farman, Mollgan, Idris, ABF och inte minst våra ambassadörer och språkledare som gör ett otroligt jobb.

/ RÄTT FRAM:s projektgrupp

Yllka Sheqiri, Tova Norblad, Elin Liljeblad och Bushra Al Jubaihi

 

IMG_7675.jpg
IMG_7603.jpg
IMG_6626.jpg
IMG_7000.jpg
IMG_7634.jpg

 

”Föreläsningen var jätte bra för att den gav mig positiv tankar. Nu ska jag börja kämpa mer och bli starkare”

MiM - BG - Pink.jpg
IMG_7707.jpg
IMG_7523.jpg
IMG_7526.jpg

 

 

”Kämpa på/allt är möjligt och utbildning är inte bara jobb det är mycket mer”

MiM - BG - Pink.jpg
IMG_7591.jpg
IMG_7069.jpg

 

IMG_7097.jpg
IMG_6947.jpg

 

”Jag har lärt mig många saker och viktiga saker som jag ska ha på min framtiden”

MiM - BG - Pink.jpg
IMG_6495.jpg
IMG_7589.jpg
IMG_7619.jpg
IMG_7700.jpg