RÄTT FRAM 
 Höstterminen 2017 

_MG_8821.JPG

Höstterminen 2017

I oktober 2017 startade den andra utbildningsomgången av RÄTT FRAM. Under hösten tillkom två teman, ”Migration” och ”Media och källkritik” och utbildningen bestod av sammanlagt tio träffar. Vi har b.la. besökt Sjöfartsmuseets nya utställning ”Min flykt över havet”, Världskulturmuseet, Blå Stället i Angered, ABF, Frilagret och Akademin Valand.

På Sjöfartsmuseet och träffen om Migration fick vi träffa Pentti Käppi, som kom till Sverige som finskt krigsbarn och precis som förra terminen gästades vi återigen av Ulf Boström, integrations polis i Göteborg för att prata om demokrati och mänskliga rättigheter. Från Örebro och Stockholm fick vi besök av riksdagsledamoten Christina Örnebjär som svarade på frågor gällande asyl. Med sig tillbaka till regeringshuset fick hon flera tankar, förslag och erfarenheter från våra ungdomar. På Valand fick vi inblick i hur det kan vara att studera på universitetet. Azadeh Esmaili Zaghi berättade om sina erfarenheter av att komma från Teheran till Göteborg genom sitt konstnärliga projekt "How much costs a dollar today?". Abdulkadir från Götas unga använde erfarenhet och humor för att prata och svara på frågor om utbildning och arbete i Sverige.

Utöver ovanstående har vi gästat och gästats av flera organisationer och föreningar som RFSU, RFSL, Vardagens civilkurage, Asylrättsstudenterna, Samjobb, Götas unga, Agape, Refugees housing m.fl.

Höstens utbildningsomgång av RÄTT FRAM är nu avslutad. Vi vill rikta ett stort TACK till alla deltagare, våra språkledare Abdulla, Medani, Yasmin och Haroon, vår fotograf Mahdi samt alla samhällsrepresentanter och volontärer. Vi ser fram emot att ses igen till våren!

 

“Det var jättekul som vanligt och vi fick lära nya saker. Tack”

MiM - BG - Pink.jpg
_MG_8066.JPG
_MG_8841.JPG
_MG_8012.JPG
_MG_8821.JPG
_MG_8034.JPG

 

“Ett utmärkt möte som gav inblick i många människoöden”

MiM - BG - Pink.jpg

 

8.jpg
_MG_8559.JPG
_MG_8566.JPG
_MG_8529.JPG