RÄTT FRAM 

_MG_4443.jpg
 

        RÄTT FRAM

 

För demokrati och mänskliga rättigheter, ett projekt om rätt väg till samhällsintegration.

 

Vad vi vill

Projektet RÄTT FRAM är ett utbildningsprojekt som MiM Kunskapscentrum driver med finansieringsbidrag från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor. Genom projektet vill vi skapa en arena för dialog mellan ensamkommande unga och representanter från Göteborgsområdets olika samhällssektorer.

RÄTT FRAM riktar sig till ensamkommande ungdomar (17-21 år) som bor, eller nyligen har bott, i familjehem och till representanter från arbetsmarknaden, utbildningssektorn, familjehemmen, politiken och det civila samhället.

I projektet RÄTT FRAM vill vi sprida kunskap och förståelse för hur ensamkommande själva uppfattar sina behov; vilka svårigheter de möter och vad de kan och vill bidra med - vad de har för tankar och idéer som nyanlända samhällsmedborgare. Via föreläsningar, reflektionsövningar, rollspel och studiebesök vill vi också, för de ensamkommande, synliggöra hur det omgivande samhället i Göteborgsområdet fungerar - vilka möjligheter som finns till medverkan och påverkan i det.

Vad vi gör

I oktober 2018 startar fjärde omgången av utbildningen RÄTT FRAM, datum och anmälningsformulär kommer inom kort. Välkommen att höra av dig oavsett om du är en ungdom som vill delta i utbildningen, om du bara är nyfiken eller vill medverka på annat sätt.

Varje termin består av tio officiella kvällsträffar på olika teman, t.ex "Att leva tillsammans", "Det svenska samhället – demokrati och mänskliga rättigheter", "Att arbeta i Sverige", "Migration", "Att vara med och påverka – föreningar och organisationer", "Att vara med och påverka – politik". Vid varje träff deltar samhällsrepresentanter från relevanta områden och träffarna äger rum på viktiga platser i Göteborg eller i våra egna lokaler på Lillatorpsgatan 10 i Örgryte.

Här finns schemat för vårterminen 2018. För att hålla dig uppdaterad på vad som händer följ oss på Facebook.


Titta på bilder och läs mer om varje termin genom att klicka dig vidare på knapparna nedan.

 

Våra vänner

Utan samarbeten med andra verksamheter, organisationer och föreningar runt om i Göteborg skulle vi inte kunna erbjuda ungdomarna i närheten av vad vi önskar.

Tack till

SOS BarnbyarVardagens CivilkurageKulturUngdomVattenvanaSjöfartsmuseetFUBABF, Göteborgs folkhögskola, Världskulturmuseet, Fryshuset, Mixgården, Frilagret, Tamam, Asylrättsstudenterna, Kulturhuset Blå Stället, MER-projektet samt alla ni enskilda samhällsrepresentanter som gör skillnad genom att delta på våra träffar.


Vi som arbetar i RÄTT FRAM

För att komma i kontakt med någon av oss skriv förnamn.efternamn@mimkunskapscentrum.se

 
haroonporträtt.jpg

                   Haroon Haidari

svanteproträtt.jpg

                     Svante Frebran

yllkaporträtt.jpg

                   Yllka Sheqiri

medaniporträtt2.jpg

                   Medani Kisha

abdullaporträtt.jpg

               Abdulla Husseini

tovaporträtt.jpg

                   Tova Norblad

elinporträtt (kopia).jpg

                   Elin Liljeblad

Mahdiporträtt.jpg

                   Mahdi Rasoli


 

Kontakta oss gärna

Driver du ett familjehem för nyanlända, eller arbetar du på en arbetsplats dit RÄTT FRAM är välkomna på ett studiebesök? Är du politiskt aktiv i Göteborg och vill berätta om hur du hittat vägar för ditt engagemang? Kanske vill din organisation vara vår samarbetspartner?

Eller arbetar du sedan tidigare med ensamkommande och vill träffa andra som också gör det? Känner du ungdomar som vill delta i utbildningsprojektet? Eller är du själv en ungdom som är intresserad av utbildningen? Tveka inte på att höra av dig till oss genom att fylla i formuläret nedan.